Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Saab Elektronikproduktion | 27 juli 2018

Saab får ytterligare beställning på sjöradarsystem från USA

Saab har fått en beställning av U.S. Navy gällande det marina radarsystemet Sea Giraffe AMB Multi-Mode Radar (MMR) till den amerikanska kustbevakningens nyaste fartyg, Offshore Patrol Cutter (OPC).
MMR-systemet är en 3D-elektronisk fasstyrd radar med funktioner som hög uteffekt, anpassade vågformer och modern signalbehandling, vilket säkerställer hög prestanda i olika typer av marina miljöer. Saab fick den första beställningen på MMR till Offshore Patrol Cutter från den amerikanska marinen i oktober 2017.

"Varianter av Sea Giraffe AMB ingår just nu i fyra olika program i USA. Vi ser fram emot att fortsätta förse den amerikanska marinen och kustbevakningen med världsledande sensorteknik och förmåga att skapa en komplett samlad lägesbild även i de mest utmanande marina miljöerna," säger Anders Carp, chef för Saabs affärsområde Surveillance i ett pressmeddelande.

Arbetet kommer att utföras på Saab i Göteborg och Syracuse, NY i USA, med leverans 2019.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2