Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© BMW Elektronikproduktion | 01 augusti 2018

BMW Group investerar 10 miljarder i ungersk fabrik

BMW-koncernen utökar sitt produktionsnätverk i Europa med en ny anläggning som ska byggas i Ungern.
Investeringen ligger på cirka 1 miljard euro (drygt 10 miljarder kronor) och erbjuda en kapacitet på upp till 150’000 enheter per år, samt skapa över 1’000 nya jobb.

– BMW-gruppens beslut att bygga den här nya fabriken bekräftar vårt perspektiv för global tillväxt. Efter betydande investeringar i Kina, Mexiko och USA stärker vi nu vår verksamhet i Europa för att upprätthålla en världsomspännande produktionsbalans mellan Asien, Amerika och vår hemkontinent, säger Harald Krüger, styrelseordförande i BMW AG:s styrelse, i ett pressmeddelande.

Under 2017 stod den europeiska marknaden för nästan 45 procent av all bilförsäljning hos BMW-koncernen, med 1,1 miljoner sålda enheter.

– I framtiden kommer alla BMW-fabriker i Europa att vara utrustade för att producera såväl elektrifierade som konventionella fordon. Vår nya fabrik i Ungern kommer också att kunna tillverka både förbrännings- och elektrifierade BMW-modeller - allt på en enda produktionslinje. Det kommer att ge större kapacitet till vårt världsomspännande produktionsnätverk. När produktionen påbörjas kommer fabriken att sätta nya standarder i flexibilitet, digitalisering och produktivitet, säger Oliver Zipse, styrelseledamot för produktion inom BMW Group.

Anläggningen kommer att ligga nära staden Debrecen.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2