Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Atlas Copco Elektronikproduktion | 03 augusti 2018

Atlas Copco förvärvar tysk aktör inom automatisk inspektion

Leverantören av hållbara produktivitetslösningar, Atlas Copco, har förvärvat Quiss (Qualitäts-Inspektionssysteme und Service AG), ett bolag specialiserat på automatisk bildbehandling.
Quiss har sitt säte nära München i Tyskland och hade under 2017 intäkter på omkring 86 miljoner kronor, med 45 anställda. Quiss kärnverksamhet är bildbehandling, algoritmer och förenad systemutveckling av hård- och mjukvara. Produkterna används framförallt för kvalitetsinspektion av monteringslösningar i fordonsindustrin.

– Den ökade kompetensen inom bildlösningar för robotguidad kvalitetsinspektion kommer att ge Atlas Copco möjlighet att erbjuda ännu mer kundvärde i den allt mer automatiserade tillvaron, säger Henrik Elmin, verksamhetschef för affärsområdet Industriteknik, i ett pressmeddelande.

Verksamheten kommer att bli del av divisionen Industrial Assembly Solutions inom Atlas Copcos affärsområde Industriteknik.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2