Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Electrolux Elektronikproduktion | 08 augusti 2018

Electrolux avyttrar BEAM och Sanitaire i Nordamerika

Det svenska bolaget meddelar att man har avyttrat sina USA-baserade verksamheter inom kommersiella dammsugare och centraldammsugare i Nordamerika, inklusive varumÀrkena Sanitaire och BEAM.
Beslutet att avyttra verksamheterna Àr en del av Electrolux strategi att fokusera pÄ globala produktkategorier och varumÀrken för affÀrsomrÄdet Hemmiljö och smÄapparater, det framgÄr av ett pressmeddelande.

De avyttrade verksamheterna hade under 2017 samlade intÀkter pÄ cirka 70 miljoner dollar.

”Detta Ă€r ett viktigt strategiskt steg som stöttar vĂ„r vĂ€g mot lönsam tillvĂ€xt och för fortsatta investeringar pĂ„ innovation. Vi har spĂ€nnande lanseringar pĂ„ gĂ„ng i Ă„r och nĂ€sta Ă„r i takt med att vi fortsĂ€tter bygga ett responsivt ekosystem av produkter för vĂ€lbefinnandet i hemmet”, sĂ€ger Ola Nilsson, chef för Electrolux affĂ€rsomrĂ„de Hemmiljö och smĂ„apparater. ”BĂ„de BEAM och Sanitaire Ă€r starka varumĂ€rken med utmĂ€rkta produkter som kommer fĂ„ bĂ€ttre möjligheter att vĂ€xa med deras nya Ă€gare.”

Det var i slutet av 2016 som Electrolux avyttrade sitt frÀmsta nordamerikanska varumÀrke inom dammsugare, Eureka, som en del av strategin att stÀrka konkurrenskraften för affÀrsomrÄdet Hemmiljö och smÄapparater. Med dagens tillkÀnnagivande flyttar affÀrsomrÄdet nu sitt nordamerikanska huvudkontor till San Francisco, dÀr ett innovationscentrum etablerades förra Äret.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2