Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© StarVR Elektronikproduktion | 15 augusti 2018

StarVR släpper VR-headset med eyetracking från Tobii

StarVR, svenska Starbreeze och Acers samriskbolag, har visat upp sitt kommande VR-headset StarVR One, vilket kommer att vara utrustat med avancerad optik, integrerad eyetracking och vad som beskrivs som branschens vidaste synfält.
– Under de senaste åren har Tobii visat att inbyggd eyetracking är en grundläggande teknologi för nästa generations VR-enheter. StarVR One utgör ett viktigt bevis på att eyetracking på flera olika sätt leder till fundamentalt bättre upplevelser, säger Tobiis vd Henrik Eskilsson i ett pressmeddelande.

Ett utvecklingssamarbete kring VR offentliggjordes av Tobii och Starbreeze i september 2015, resultatet av detta samarbete kommer nu att summeras i att av detta Tobiis eyetracking-teknologi hittar in i StarVR One.

Utöver att förbättra enhetens prestanda skapar eyetracking också bättre användarupplevelser genom att möjliggöra interaktioner som strömlinjeformar användargränssnittet, göra det möjligt att efterlikna hur vi koordinerar ögon- och handrörelser i verkligheten och möjliggöra ögonkontakt, förklaras det i pressmeddelandet.

Tobiis leverans till StarVR One omfattar Tobii EyeChip och licenser för Tobiis systemdesign, IP och mjukvara.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-1