Annons
Annons
Annons
© NCAB Mönsterkort | 16 augusti 2018

NCABs premiärrapport som börsnoterat bolag

Mönsterkortsleverantören kunde visa upp en omsättning på 415,8 miljoner kronor i sin första kvartalsrapport som ett listat bolag.
Omsättningen visar på en ökning på 11 procent från jämförelseperioden. Orderingången ökade även den med 11 procent och landade på 409,6 miljoner kronor.

– Vår marknad är fortsatt stark i alla regioner och vi vinner också marknadsandelar. Det är glädjande att nya, stora kunder, i exempelvis Tyskland och USA, också valt att utöka sina köp hos oss, vilket visar på det mervärde vi ger våra kunder. I Italien, där vi etablerade oss under 2017, har vi redan ett fyrtiotal kunder på återkommande basis, säger vd och koncernchef Hans Ståhl i rapporten.

Rörelseresultatet uppgick till 21,7 miljoner kronor, vilket är en minskning från 33,2 miljoner kronor under jämförelseperioden. Rörelsemarginalen sjönk även den och landade till slut på 5,2 procentjämfört med 8,8 procent i fjol.

– NCABs resultat under andra kvartalet är något lägre än föregående års motsvarande kvartal. Det beror framför allt på att verksamheterna i Europa fortsätter att investera i tillväxt genom nyanställningar. Våra fasta kostnader är också till stor del i euro, vilken har stärkts gentemot kronan och därmed höjt de rapporterade kostnaderna, förklarar Hans Ståhl.

– Dessutom har vi en viss kostnadsökning centralt med anledning av att NCAB nu är börsnoterat, fortsätter Hans Stål.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-15 17:25 V11.9.0-1