Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© NCAB Mönsterkort | 16 augusti 2018

NCABs premiärrapport som börsnoterat bolag

Mönsterkortsleverantören kunde visa upp en omsättning på 415,8 miljoner kronor i sin första kvartalsrapport som ett listat bolag.
Omsättningen visar på en ökning på 11 procent från jämförelseperioden. Orderingången ökade även den med 11 procent och landade på 409,6 miljoner kronor.

– Vår marknad är fortsatt stark i alla regioner och vi vinner också marknadsandelar. Det är glädjande att nya, stora kunder, i exempelvis Tyskland och USA, också valt att utöka sina köp hos oss, vilket visar på det mervärde vi ger våra kunder. I Italien, där vi etablerade oss under 2017, har vi redan ett fyrtiotal kunder på återkommande basis, säger vd och koncernchef Hans Ståhl i rapporten.

Rörelseresultatet uppgick till 21,7 miljoner kronor, vilket är en minskning från 33,2 miljoner kronor under jämförelseperioden. Rörelsemarginalen sjönk även den och landade till slut på 5,2 procentjämfört med 8,8 procent i fjol.

– NCABs resultat under andra kvartalet är något lägre än föregående års motsvarande kvartal. Det beror framför allt på att verksamheterna i Europa fortsätter att investera i tillväxt genom nyanställningar. Våra fasta kostnader är också till stor del i euro, vilken har stärkts gentemot kronan och därmed höjt de rapporterade kostnaderna, förklarar Hans Ståhl.

– Dessutom har vi en viss kostnadsökning centralt med anledning av att NCAB nu är börsnoterat, fortsätter Hans Stål.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-1