Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© george tsartsianidis dreamstime.com Elektronikproduktion | 21 augusti 2018

AQ Group reserverar 70 miljoner för konkurs i dotterbolag

Styrelsen i AQ Segerström & Svensson AB i Eskilstuna har ansökt om konkurs, vilket har lett till att resultatet för AQ Group AB beräknas att bli belastat med engångskostnader i det tredje kvartalet 2018.
Kostnader och nedskrivningar av engångskaraktär till följd av konkursen beräknas till 70 miljoner kronor och kommer att belasta resultatet i tredje kvartalet 2018.

AQ Group förvärvade inkråmet av dåvarande Segerström Automotive i januari 2009 efter en konkurs. AQ Segerström & Svensson omsätter cirka 250 miljoner kronor har cirka 180 anställda, men förlusten i företaget har eskalerat och har belastat koncernens resultat med cirka 30 miljoner kronor under första halvåret 2018.

– Vi har under tio år gjort vårt bästa för att rationalisera verksamheten i AQ Segerström & Svensson. Personalen i bolaget har gjort allt de kan, men vi har tyvärr inte lyckats vända förlusterna, säger Claes Mellgren, koncernchef i AQ Group AB, i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-2