Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© GapWaves Analys | 27 augusti 2018

Stark finansiell position efter andra kvartalet för Gapwaves

Det svenska antennföretaget ökade sin omsÀttning under det andra kvartalet 2018, ett resultat av kundfinansierade utvecklingsprojekt som bedrivits inom telekom och fordonsindustrin.
– Under andra kvartalet slutförde vi tvĂ„ förstudier som visade mycket goda resultat. I bĂ„da fallen bevisar vi att gapteknologin ger högre prestanda jĂ€mfört med dagens teknologi och motsvarar de förvĂ€ntningar vi haft. De samarbetspartners vi arbetat med har dĂ€refter fortsatt sina utvĂ€rderingar som nu ocksĂ„ innefattar analys av tillverkningsmetoder och kostnadsbesparingar. VĂ„ra diskussioner fortsĂ€tter och jag upplever att vi idag stĂ„r nĂ€rmare strategiska kundprojekt Ă€n vad vi gjort tidigare, sĂ€ger Lars-Inge Sjöqvist, vd för Gapwaves AB, i en kommentar till rapporten.

NettoomsÀttningen för det andra kvartalet 2018 uppgick till 0,7 miljoner kronor (0,1). Rörelseresultatet uppgick till -8,7 miljoner kronor (-6,5) och periodens kassaflöde uppgick till 86,3 miljoner kronor.

Under kvartalet genomförde företaget en nyemission av B-aktier och tillfördes i och med den 110 miljoner kronor för avdrag för transaktionskostnader.

Gapwaves inledde ett samarbete med en chip-tillverkare under kvartalet med syfte att utveckla en komplett radarenhet dÀr Gapwaves antenn och övergÄng frÄn kretskort kan verifieras och demonstreras i en fungerande prototyp.

– Med en stark finansiell position kommer Gapwaves under andra halvĂ„ret 2018 att intensifiera utvecklingen av antennprodukter för 5G, 28 GHz styrbar antenn, och bilradar samtidigt som fokus kommer att ligga pĂ„ att ingĂ„ strategiska avtal med kunder, sĂ€ger Lars-Inge Sjöqvist.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2