Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© homiel dreamstime.com Analys | 27 augusti 2018

Mer än tredubblade intäkter för Ivisys AB:s andra kvartal

Under det andra kvartalet 2018 hände många saker för företaget verksamt inom kvalitetskontroll för vision. Ivisys AB fick en ny vd och förvärvade ICS Image Control Systems AB (nu kallat Ivisys Sweden AB). Tack vare förvärvet sköt Ivisys kvartalssiffror i taket.
Förvärvet av Ivisys Sweden AB godkändes i slutet av maj 2018. Dagen efter godkännandet blev Mikael Sjöholm vd för företaget. Han var med och grundade Ivisys Sweden AB 2010. Den tidigare vd:n för Ivisys AB, Jakob Kesje, tillträdde som ny styrelseordförande för företaget och är fortfarande verksam som bland annat handelsrepresentant på hög nivå.

Förhoppningen för Ivisys efter förvärvet är att kunna öka omsättningen med cirka 50 procent under 2019 och cirka 100 procent under 2019.

Företagets intäkter under andra kvartalet 2018 uppgick till 1,7 miljoner kronor (0,5). Rörelseresultatet uppgick till -1,6 miljoner kronor (-2,1).

I slutet av maj fick Ivisys en order från det svensk dotterbolaget till Octapharma, ett Schweizbaserat läkemedelsföretag. Ordern avser ett visionssystem som plockar, inspekterar och därefter sorterar föremål baserat på resultatet av inspektionen.

I slutet av juni fick Ivisys en order från ett danskt företag som tillverkar rotorblad för vindturbiner, LM Wind Power A/S. Ivisys ska utveckla och framställa ett standardiserat och automatiserat visionsystem som ska användas för inspektion av rotorblad på global nivå.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2