Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Powercell Elektronikproduktion | 28 augusti 2018

PowerCell i samarbete med Siemens kring utveckling

PowerCell Sweden AB har tecknat ett samförstÄndsavtal med Siemens AG gÀllande gemensam utveckling av brÀnslecellsbaserade driv- och kraftgenereringssystem för fartyg.
PowerCell och Siemens kommer att gemensamt utveckla ett brÀnslecellsbaserat system som kan integreras i fartyg sÄsom fÀrjor, yachter och kryssningsfartyg.

MÄlet Àr att integrera PowerCells brÀnslecellssystem i Siemens befintliga system för framdrivning och kraftgenerering pÄ den marina sidan.

– I stora delar av den marina sektorn pĂ„gĂ„r redan en snabb omstĂ€llning dĂ€r ökad elektrifiering och minskad anvĂ€ndning av fossila brĂ€nslen Ă€r centrala trender. Skall sjöfarten klara IMO:s mĂ„l och pĂ„ allvar bidra till att hantera den utmaning som klimatförĂ€ndringen innebĂ€r, mĂ„ste stora delar gĂ„ över till betydligt mer hĂ„llbara lösningar. BrĂ€nsleceller Ă€r hĂ€r ett mycket lovande alternativ och vi och Siemens ser en stor potential för det samarbete som vi nu inleder, sĂ€ger Per WassĂ©n, vd för PowerCell Sweden AB, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2