Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© GomSpace group Analys | 31 augusti 2018

GomSpace går som tåget

Under det andra kvartalet 2018 ökade GomSpace A/S sin nettoomsättningen med 60 procent, till 41,8 miljoner kronor (26,1).
– På GomSpace fullbordar vi för närvarande utvecklingen av många nya produkter. Därmed är vi nu redo att börja producera nanosatelliterna i stort antal. Vi har investerat i en ny produktionsanläggning där vi initialt kommer att kunna producera "en satellit per vecka" men slutligen kommer att nå en kapacitet på "en satellit per dag". Vi är nu redo att skala upp företaget genom serieproduktion.

Det säger GomSpaces vd Niels Buus i en kommentar till en generellt väldigt positiva rapporten. Nettoomsättningen ökade med 60 procent under kvartalet, orderboken uppgick till 702,8 miljoner kronor den 30 juni och under kvartalet skrev företaget en rad viktiga avtal och överenskommelser. Rörelseresultatet minskade dock ännu mer än samma kvartal 2017 och uppgick till -26,6 miljoner kronor (-18,2).

Anledningen till det minskande resultatet är de kostnader som har gått till att stärka försäljnings- och administrationsverksamheten som har ökat enligt företagets affärsplan, samt att kostnaderna för sålda varor och kostnaderna för utvecklingsaktiviteter har ökat till följd av att företaget snart går in i serieproduktion.

Under kvartalet ingick GomSpace ett samförståndsavtal med Aerial & Maritime Ltd avseende leverans och drift av en global konstellation, GomSpace Luxemboyrg mottog ett utvecklingsavtal från ESA och GomSpace satte framgångsrikt igång GOMX-4 nanosatelliter.

– På GomSpace är vi nöjda med företagets framsteg. Vi tror att vi är i en stark position att fånga marknadsutvecklingen. Alla på GomSpace är entusiastiska över att vara med i att förändra rymdverksamheten, säger Niels Buus.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1