Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ÅF Consult Elektronikproduktion | 03 september 2018

ÅF förvärvar industritekniskt företag i Finland

Ingenjörs- och designbolaget ÅF har förvärvat finska Profil-Bau Industrial Oy för att expandera inom industriteknik i Finland.
Profil-Bau är specialiserat på elteknik och automation samt mekanisk konstruktion. Företagets viktigaste kundsegment är energi- och industrianläggningar, gruvindustri, kabeltillverkningsindustri, kemisk industri och verkstadsindustri.

– Finland är en intressant marknad och vi har en uttalad ambition att utöka vår verksamhet i landet. Förvärvet av Profil-Bau förbättrar vår närvaro i regionen och stärker vårt erbjudande till industrikunder i Finland, säger Jonas Gustavsson, vd och koncernchef för ÅF, i ett pressmeddelande.

Profil-Bau har en årlig omsättning på 60 miljoner kronor med 70 anställda i Vanda, Tammerfors och Kuopio. Företaget kommer att konsolideras av ÅF från och med september 2018.

– Vi är glada att bli en del av ÅF. Marknaden för våra tjänster har växt under de senaste åren och samarbetet med ÅF stärker våra möjligheter att hävda oss i stora energi- och industriautomationsprojekt, säger Ismo Lehti, vd för Profil-Bau Industrial Oy.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2