Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ÅF Consult Elektronikproduktion | 03 september 2018

ÅF förvärvar industritekniskt företag i Finland

Ingenjörs- och designbolaget ÅF har förvärvat finska Profil-Bau Industrial Oy för att expandera inom industriteknik i Finland.
Profil-Bau är specialiserat på elteknik och automation samt mekanisk konstruktion. Företagets viktigaste kundsegment är energi- och industrianläggningar, gruvindustri, kabeltillverkningsindustri, kemisk industri och verkstadsindustri.

– Finland är en intressant marknad och vi har en uttalad ambition att utöka vår verksamhet i landet. Förvärvet av Profil-Bau förbättrar vår närvaro i regionen och stärker vårt erbjudande till industrikunder i Finland, säger Jonas Gustavsson, vd och koncernchef för ÅF, i ett pressmeddelande.

Profil-Bau har en årlig omsättning på 60 miljoner kronor med 70 anställda i Vanda, Tammerfors och Kuopio. Företaget kommer att konsolideras av ÅF från och med september 2018.

– Vi är glada att bli en del av ÅF. Marknaden för våra tjänster har växt under de senaste åren och samarbetet med ÅF stärker våra möjligheter att hävda oss i stora energi- och industriautomationsprojekt, säger Ismo Lehti, vd för Profil-Bau Industrial Oy.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-2