Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© GKN Elektronikproduktion | 04 september 2018

Miljonkontrakt till GKN för tillverkning av raketturbin

GKN Aerospace har vunnit ett miljonkontrakt från ArianeGroup på utveckling och tillverkning av raketmotorturbiner i AM-teknologi (additiv tillverkning), som en del av ett projekt av ESA.
GKN Aerospace kommer att utveckla och tillverka två turbiner i full skala för Prometheus-projektet, ett projekt finansierat av European Space Agency. Turbinerna ska finnas på Prometheus återanvändningsbara raketmotordemonstrator som drivs med metan.

Den första turbinen kommer att levereras i slutet av 2019. Tillverkningen sker dels i GKN Aerospaces verkstad för motorkomponenter i Trollhättan, dels tillsammans med partners.

– Med stöd av svenska Rymdstyrelsen, ESA (European Space Agency) och ArianeGroup är vi stolta över att kunna delta i Prometheus-projektet och att bidra med teknologi till detta viktiga europeiska rymdprojekt. Det ger oss möjlighet att arbeta med kunden och visa våra avancerade AM-teknologier i produktion och i full skala. Vi ser fram emot att demonstrera fördelarna med vikt- och kostnadsreduktion och snabbare tillverkningstakt. Dessa faktorer, tillsammans med vår etablerade expertis inom rymdturbiner, har resulterat i att vi belönats med det här motorturbinkontraktet, säger Sébastien Aknouche, Vice President och General Manager för Services and Special Products vid GKN Aerospace Engine Systems, i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-19 10:20 V10.9.5-2