Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© CaCharge Elektronikproduktion | 10 september 2018

Siemens och CaCharge samarbetar för snabb elbilsladdning

Siemens och svenska e-mobilityföretaget CaCharge inleder ett samarbete om snabbladdning av elbilar. MÄlet Àr att ge fler fastighetsÀgare möjlighet att tillhandahÄlla elbilsÀgare sÀker snabbladdning.
– Att ladda bilen dĂ€r den stĂ„r parkerad i vardagen fungerar för de flesta. Men för att möta behovet hos till exempel sĂ€ljare, servicetekniker och tillfĂ€lliga besökare behövs snabbare laddlösningar. Genom samarbetet med CaCharge kan Siemens möta den efterfrĂ„gan och bidra till en hĂ„llbar samhĂ€llsutveckling, sĂ€ger Göran Persson, divisionschef för Digital Factory/Process Industries and Drives pĂ„ Siemens, i ett pressmeddelande.

Samarbetet innebÀr att Siemens levererar snabbladdare till CaCharge, som Àr specialister pÄ effektiv laddning i sÄvÀl hemmiljö som pÄ arbetsplatser. CaCharge skriver kontrakt med fastighetsÀgare, installerar laddarna, skriver serviceavtal och samlar in data frÄn laddarna sÄ att fastighetsÀgarna enkelt kan debitera sina kunder. Syftet Àr att erbjuda snabbladdning dÀr bilar framför allt stÄr parkerade kortare stunder. De frÀmsta mÄlgrupperna Àr företag som vill erbjuda sina anstÀllda och kunder möjlighet till laddning, liksom större bostadsrÀttsföreningar och parkeringsgarage.

– För oss var det ett enkelt val att samarbeta med Siemens eftersom de Ă€r vĂ€rldsledande inom kraftelektronik och Ă€r kĂ€nda för sin höga kvalitet och kompetens. Genom samarbetet blir vi Ă€nnu bĂ€ttre pĂ„ att möta kundens behov av snabba laddningslösningar i olika parkeringsmiljöer, sĂ€ger Kurt Högnelid, styrelseordförande i CaCharge.

De aktuella snabbladdarna Àr för renodlade elbilar och CaCharge erbjuder dem till kunder i hela Sverige. Siemens har pekat ut e-laddning som ett av företagets fokusomrÄden de kommande Ären.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2