Annons
Annons
Annons
© vladek dreamstime.com Elektronikproduktion | 11 september 2018

Renesas köper amerikanska Integrated Device Technology

Den japanska halvledartillverkaren har tecknat ett slutgiltigt avtal med Integrated Device Technology (IDT) om förvärv av samtliga IDT-aktier.
IDT är en amerikansk leverantör av analoga mixed-signal produkter, bland annat sensorer, med huvudsäte i San Jose, Kalifornien. IDT:s produkter för minnesförbindelse och specialiserad energihantering möjliggör för Renesas att skapa tillväxt i expanderande fält som dataekonomi, och att ytterligare stärka sin närvaro inom industri- och fordonssegmenten.

Enligt avtalet köper Renesas IDT för 49,0 dollar per aktie (442,4 kronor) i en all cash-transaktion som representerar ett eget kapital på cirka 6,7 miljarder dollar (60,5 miljarder kronor). Renesas planerar att finansiera transaktionen med kassareserver och cirka 679,0 miljarder yen (55 miljarder kronor) av banklån

Styrelsen för båda bolagen har enhälligt godkänt transaktionen. Avslutande av transaktionen förväntas ske under första halvåret 2019, efter godkännanden av IDT;s aktieägare och relevanta tillsynsmyndigheter.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-15 17:25 V11.9.0-1