Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© vladek dreamstime.com Elektronikproduktion | 11 september 2018

Renesas köper amerikanska Integrated Device Technology

Den japanska halvledartillverkaren har tecknat ett slutgiltigt avtal med Integrated Device Technology (IDT) om förvÀrv av samtliga IDT-aktier.
IDT Àr en amerikansk leverantör av analoga mixed-signal produkter, bland annat sensorer, med huvudsÀte i San Jose, Kalifornien. IDT:s produkter för minnesförbindelse och specialiserad energihantering möjliggör för Renesas att skapa tillvÀxt i expanderande fÀlt som dataekonomi, och att ytterligare stÀrka sin nÀrvaro inom industri- och fordonssegmenten.

Enligt avtalet köper Renesas IDT för 49,0 dollar per aktie (442,4 kronor) i en all cash-transaktion som representerar ett eget kapital pÄ cirka 6,7 miljarder dollar (60,5 miljarder kronor). Renesas planerar att finansiera transaktionen med kassareserver och cirka 679,0 miljarder yen (55 miljarder kronor) av banklÄn

Styrelsen för bÄda bolagen har enhÀlligt godkÀnt transaktionen. Avslutande av transaktionen förvÀntas ske under första halvÄret 2019, efter godkÀnnanden av IDT;s aktieÀgare och relevanta tillsynsmyndigheter.
Annons
Annons
Annons
Annons
LÀs Àven
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2