Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Ramboll Eva Astrom Elektronikproduktion | 11 september 2018

Cykelsimulator ska hjälpa minska antalet olyckor

Ramboll, Lunds Universitet och Statens VÀg och Transportforskningsinstitut (VTI) ska tillsammans studera interaktionen mellan cyklister och fordonsförare för att minska antalet olyckor. Studierna kommer bland annat att genomföras i VTI:s cykelsimulator i Göteborg.
Kollisioner mellan cykel och bil stÄr för största delen av de rapporterade dödsfall och svÄra skador som cyklister rÄkar ut för, skriver Ramboll i ett pressmeddelande.

Företaget ska dÀrför studera interaktionen och beteendet hos motorfordon och cyklister i korsningar, dÀr det Àr vanligast med olyckor, tillsammans med Lunds Universitet och VTI.

– Ramboll leder projektet och bidrar bland annat med att kvantifiera risksituationer, riskmedvetenhet samt beteendeförhĂ„llande mellan cyklister och förare av motorfordon. Dessa grundlĂ€ggande fakta behövs för att kunna ge rekommendationer som kan hjĂ€lpa att minska olycksfrekvensen sĂ€ger Joakim Ahlberg, projektledare pĂ„ Ramboll, i ett pressmeddelande.

Projektet finansieras av Vinnovas program Fordonsstrategisk forskning och innovation (FFI) som Àr ett samarbete mellan staten och fordonsindustrin. Projektet startade under sommaren 2018 och kommer att avslutas i december 2019.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1