Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Chalmers Elektronikproduktion | 11 september 2018

CEVT och Chalmers blir strategiska partner

Chalmers och fordonsutvecklaren CEVT har enats om ett tioÄrigt strategiskt partnerskapsavtal. MÄlet Àr att sÀkerstÀlla lÄngsiktig tillgÄng pÄ sÄvÀl vÀlutbildade ingenjörer som effektiv forskning, enligt ett pressmeddelande.
– Samarbetet mellan CEVT och Chalmers Ă€r en investering för framtiden. Jag ser det som ett mycket strategiskt viktigt steg i att stĂ€rka bĂ„de Chalmers, CEVT och nĂ€ringslivet i vĂ€stsverige, dĂ„ kunskap, kompetensuppbyggnad och forskning och utveckling Ă€r nyckeln till framgĂ„ng, sĂ€ger Mats FĂ€gerhag, vd för CEVT, i ett pressmeddelande.

De tvÄ parterna ska tillsammans utveckla och förstÀrka utbildning, forskning och innovation inom ett antal prioriterade omrÄden, sÄsom sjÀlvkörande bilar, hÄllbar mobilitet och artificiell intelligens med flera.

CEVT planerar att ha upp till fyra industridoktorander per Är knutna till Chalmers och att öka andelen chalmersstudenter som gör sina examensarbeten pÄ CEVT.

– För oss som lĂ€rosĂ€te Ă€r avtalet sĂ€rskilt vĂ€rdefullt pĂ„ omrĂ„den som sjĂ€lvkörande elektrifierade fordon och artificiell intelligens. Det handlar bĂ„de om att fĂ„ in relevanta forskningsfrĂ„gestĂ€llningar och att sĂ€kra möjligheter för vĂ„ra studenter – sĂ„vĂ€l under som efter studierna, sĂ€ger Stefan Bengtsson, rektor för Chalmers.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1