Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo Group Elektronikproduktion | 13 september 2018

Volvo fortsätter utveckling av framtidens transporter

Volvokoncernen har presenterat sitt nya transportsystem som består av självkörande, elektriska fordon som är uppkopplade mot en central. Koncernen fortsätter nu utvecklandet av systemet tillsammans med kunder.
Centralen i systemet som Volvokoncernen har tagit fram övervakar bland annat de självkörande, elektriska fordonens position, last och hur batterierna är laddade. På så sätt kan centralen styra att logistiken och flöde blir så effektivt som möjligt.

Planen är att systemet ska användas inom områden med korta avstånd, stora volymer och hög leveransprecision, till exempel mellan logistiska nav.

Genom att vidareutveckla teknologin från Volvos elbussar har Volvokoncernen anpassat elektrifieringen till koncernens olika typer av fordon, som till exempel lastbilar, anläggningsmaskiner och marina och industriella applikationer. Samtidigt har Volvokoncernen under flera år forskat kring autonoma fordon och presenterat olika exempel på självkörande konceptfordon.

– Det här ger oss en unik position när det gäller utvecklingen av framtidens transportlösningar. Nu fortsätter vi att driva arbetet framåt i snabb takt, säger Lars Stenqvist, CTO inom Volvokoncernen, i ett pressmeddelande.

Det framtida transportsystemet ska nu vidareutvecklas ytterligare tillsammans med berörda kunder.

Koncernen har också presenterat anläggningsmaskinen LX2, en elektrisk hjullastare med lägre ljudnivå, förbättrad effektivitet och minskade driftkostnader.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-11 12:47 V11.8.0-1