Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© UMS Skeldar AG Elektronikproduktion | 14 september 2018

Drönarföretaget UMS Skeldar väljer Scanfil som tillverkare

Kontraktstillverkaren Scanfil har fått i uppgift att tillverka UMS Skeldars obemannade helikoptrar. De båda företagen ligger i Linköpingskrokarna och uppskattar närheten till varandra.
UMS Skeldar ägs till drygt hälften av Saab och är placerade i Linköping. Företaget bildades 2015 när Saab gick samman med schweiziska UMS Aero Group AG, en leverantör av taktiska obemannade flygfarkoster.

Skeldar utvecklar och tillverkar obemannade farkoster, däribland helikoptrar.

Kontraktstillverkaren Scanfil i Åtvidaberg, några mil utanför Linköping, har fått i uppdrag att skapa en serieproduktion åt Skeldar då helikopterföretaget fått en stor tysk order, skriver Affärsliv.

De två parterna har samarbetat under nästan ett år och personal från Scanfil har lärts upp av Skeldar-personalen.

– Vi är väldigt glada för UMS Skeldars satsning. Det är en kund som passar oss bra med en avancerad teknisk produkt. Vi ska kunna använda den kompetens och de processer som vi arbetar med, säger Steve Creutz, vd på Scanfil i Åtvidaberg, till Affärsliv.

Serietillverkningen är planerad att starta efter årsskiftet. För att klara uppgiften har båda företagen rekryterat personal; Skeldar har rekryterat ett 40-tal anställda och letar efter 10 till, och Scanfil har nyligen rekryterat 15 personer.

– Det kan handla om upp till fem helikoptrar i första batchen. Vi vill inte gå för fort fram. Vi måste säkra kundunderlaget, men vi vill också säkerställa att tillverkningsprocessen blir så exakt som vi vill, säger Steve Creutz.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1