Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Danish Aerospace Company Elektronikproduktion | 17 september 2018

Danish Aerospace Company bygger utrustning åt ESA

Det danska företaget Danish Aerospace Company ApS (DAC) har fÄtt ett kontrakt frÄn European Space Agency (ESA) om att bygga ett nytt multifunktions-trÀningssystem för astronauter.
ESA och NASA planerar att testa utrustningen pÄ den internationella rymdstationen (ISS) för eventuell framtida anvÀndning pÄ International Lunar Orbital Platform som NASA, ESA och deras internationella partners planerar pÄ att skjuta upp i omloppsbana kring mÄnen.

Den nya trÀningsenheten kombinerar flera trÀningsmöjligheter i ett integrerat kompakt system. Detta tillvÀgagÄngssÀtt Àr sÀrskilt bra för framtida mÀnskliga utforskningsuppdrag till mÄnen och andra destinationer dÀr astronauter behöver trÀna regelbundet i begrÀnsade förhÄllanden.

Enligt kontraktet med ESA kommer DAC att producera en "tidig flygmodell" för första testerna samt en ”fullflygmodell” och flera grundmodeller för trĂ€ning.

ESA och NASA planerar att börja prova den ”tidiga flygmodellen” pĂ„ ISS vid slutet av 2019, och den andra modellen nĂ„gra Ă„r senare.

Kontraktet Àr ett av de största kommersiella kontrakten som DAC har fÄtt de senaste Ären.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-2