Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Nordic Semiconductor Elektronikproduktion | 17 september 2018

Nordic Semis teknik hjälper elbilar i parkeringsgarage

Nordic Semiconductors energieffektiva Bluetooth-teknik har anvÀnts av det tyska företaget Makaio för att kontrollera tillgÄngen till parkeringsplatser och laddstationer för elbilar.
Makaio utvecklar smarta system, Àr baserade i Tyskland och har i sin nya smarta, parkeringsbarriÀrlösning Parketeer anvÀnt Nordic Semis nRF52832 Bluetooth Low Energy (Bluetooth LE) System-on-Chip (SoC) och nRF51822 Bluetooth LE SoC för att fÄ trÄdlös anslutning.

Parketeer anvÀnds i ett pilotprogram i Bad Homburg för nÀrvarande, dÀr produkten anvÀnds för att skydda parkeringsplatser och laddstationer avsedda för elektriska fordon. BarriÀrerna som skyddar platserna innehÄller nRF52832 SoC som tillhandahÄller Bluetooth LE-anslutning mellan elfordonets Bluetooth 4.0, samt mellan intilliggande hinder och en nRF51822 SoC-baserad Laird RM186-SM-driven gateway.

I praktiken fungerar det sÄ att nÀr en förare behöver hitta en parkeringsplats eller laddstation, kan de anvÀnda Parketeer-appen för att bÄde hitta lediga parkeringsplatser och reservera den platsen för att sÀkerstÀlla tillgÀngligheten nÀr de kommer fram. NÀr parkeringsplatsen Àr reserverad skickas förfrÄgan via molnet till porten, vilket förhindrar att parkeringsplatsen tas av en annan anvÀndare. NÀr anvÀndaren nÀrmar sig en tillgÀnglig eller reserverad parkeringsplats, ansluter de till barriÀren via appen med den trÄdlösa Bluetooth-anslutningen, och nÀr betalningen har validerats sÀnks parkeringsbarriÀren för att fÄ tillgÄng till parkeringsplatsen.

– Att undvika frekvent batteriutbyte för energiförbrukningen var en mycket viktig faktor i beslutet att anvĂ€nda Nordic Bluetooth LE SoC. SoC:s förmĂ„ga att utföra over-the-air device firmware updates (OTA-DFU) var ocksĂ„ viktigt, eftersom vi ville undvika att demontera de vattentĂ€ta barriĂ€rerna varje gĂ„ng vi introducerade en mjukvaruförbĂ€ttring, sĂ€ger Christoph Schramm, vd för Makaio, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-1