Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Powercell Elektronikproduktion | 19 september 2018

Tyskt forskningsinstitut installerar svenska bränsleceller

PowerCell Sweden AB har levererat tvÄ PowerCell S2 brÀnslecellsstackar till den tyska forskningsorganisationen Fraunhofer IMM i Mainz.
BrÀnslecellsstackarna ska anvÀndas för att sÀkra vÀrme- och elförsörjningen i en nyligen gjord tillbyggnad i Mainz. Byggnaden tillhör Fraunhofer Institute for Microengineering and Microsystems, IMM, och anvÀnds bland annat för utveckling av kemiska processer och sÄ kallad reformerteknologi, det vill sÀga teknologi för att omvandla olika brÀnslen till vÀtgas.

De nu levererade brÀnslecellsstackarna har en total effekt pÄ 2 gÄnger 25 kW, och kommer att kopplas samman med Fraunhofers egenutvecklade reformer för att genera elkraft och vÀrme frÄn naturgas.

– Vi ser flera möjliga marknader för brĂ€nsleceller och reformerteknologin och vill testa teknologin i praktiken. Att valet föll pĂ„ brĂ€nslecellsstackar frĂ„n PowerCell hĂ€nger samman med att de bygger pĂ„ en unik teknologi som tĂ„l att köras pĂ„ reformat, det vill sĂ€ga, vĂ€tgas tillverkad genom reformering av andra brĂ€nslen, samtidigt som den har den bĂ€sta energitĂ€theten pĂ„ marknaden, sĂ€ger Professor Gunther Kolb i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-1