Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Mekoprint Elektronikproduktion | 25 september 2018

Mekoprints kabeldivision automatiserar sin produktion

Det danska företagets kabeldivision har fokuserat pÄ automatisering av produktionen de senaste Ären, och har nu investerat i en ny maskin.
Den nya, helt automatiska produktionslinjen utför sÄ kallad blocklastning, en manöver som innebÀr att o-isolera en ledning och sÀtta den i ett vÀxelhus. Manövern Àr en lÄng process nÀr den utförs manuellt, med en trÄd i taget. Med den nya maskinen kan blocklastning utföras av flera ledningar pÄ kortare tid.

– Den investering som vi har gjort Ă€r ett direkt resultat av vĂ„r avsikt att alltid vara i framkanten av den tekniska utvecklingen. De möjligheter som erbjuds med automation fortsĂ€tter att öka och vĂ„ra kunder förvĂ€ntar sig att vi Ă€r proaktiva inom detta omrĂ„de och kan fortsĂ€tta befinna oss i framkant, sĂ€ger Lars Laungaard Rasmussen, Chef för Mekoprint Cables, i ett pressmeddelande.

Med investeringen i automation menar Lars Laungaard Rasmussen att företaget sparar 12’000 arbetstimmar per Ă„r.

– Det betyder att vi kan Ă€gna Ă€nnu mer resurser Ă„t att optimera produktionen för vĂ„ra kunder. Och ju högre volym som ett jobb har desto större fördelar fĂ„r vi av den nya tekniken, sĂ€ger han.

Mekoprints Cables tillverkar enbart för bestÀllningar, och vissa kunder vÀljer att lÀgga ut hela sin produktion till företaget. Som ett exempel har Cables tagit över manuell produktion frÄn PV-paneltillverkaren SMA, och helt automatiserat den med en ny produktionslinje.

– VĂ„rt nya förvĂ€rv frĂ„n Japan och andra investeringar gör det möjligt för oss att ta pĂ„ oss Ă€nnu mer utmanande projekt frĂ„n nya och befintliga kunder. Outsourcing Ă€r en utmĂ€rkt möjlighet för oss att göra en befintlig, bra produktion hos en kunds anlĂ€ggning mer effektiv och skalbar, sĂ„ det hĂ€r Ă€r nĂ„got som vi kommer att se mer av i framtiden, sĂ€ger Lars Laungaard Rasmussen.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-2