Annons
Annons
© joegough dreamstime.com Elektronikproduktion | 01 oktober 2018

Totalförstörda lokaler i Gnesta för Powerbox efter brand

Tidigt under lördagen 22 september startade en brand i Powerbox lokaler i Gnesta. En mindre kontorsdel räddades, men utöver den gick fabrik, lager och övriga kontorsplatser upp i rök.
Branden startade vid 6-tiden på lördagsmorgonen, i ett av byggnadens hörn. Branden spred sig sedan genom taket för att till slut förstöra hela byggnaden. Enligt polisen är det fortfarande oklart hur branden startade.

– Rökdykare gick in i datorrummet och lyckades rädda våra servrar. Nu har vi installerat oss i en mindre lokal på Liljeholmen, där vi kopplat upp allt baserat på molntjänster, säger Patrick Le Fèvre, marknadschef för Powerbox, till Elektroniktidningen och fortsätter:

– F&U-enheten i Gnesta jobbar nu tajt med och backas upp av våra två andra designcenter, som ligger i Tyskland och i Nederländerna.

I juni i år köptes Powerbox upp av japanska Cosel, och bolaget har erbjudit sig att skicka upp utrustning för att få Powerbox tillbaka på fötterna.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2