Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© jirsak dreamstime.com Elektronikproduktion | 01 oktober 2018

thyssenkrupp delar upp koncernen i två bolag

Styrelsen för thyssenkrupp AG vill dela upp koncernen i tvÄ oberoende, börsnoterade bolag, nÄgot som skulle hjÀlpa bolagen att utvecklas bÀttre menar styrelsen.
– De senaste veckorna har en rad olika strategiska alternativ för thyssenkrupp diskuterats offentligt och ofta överdrivet. Men vĂ€rlden Ă€r inte svart och vit. Det Ă€r inte bara ”fortsĂ€tt sĂ„ hĂ€r” och förstörelse, utan alltid alternativ som tar hĂ€nsyn till ansvaret bĂ„de till vĂ„ra anstĂ€llda och till företagets framtida lönsamhet. Det Ă€r precis vad vi letade efter som styrelse – utan rĂ€dsla och drömmande. Vi föreslĂ„r nu en lösning som inte bara skapar vĂ€rde för vĂ„ra aktieĂ€gare, utan ocksĂ„ förbĂ€ttrar vĂ„ra utvecklingsavsikter avsevĂ€rt för vĂ„ra verksamheter, sĂ€ger Guido Kerkhoff, ordförande i thyssenkrupp AG:s styrelse, i ett pressmeddelande.

Lösningen innebÀr att thyssenkrupp delas upp i tvÄ bolag, i formen av en spin-off. Efter delningen kommer thyssenkrupp AG:s aktieÀgare att ha tvÄ aktier, en i framtida thyssenkrupp Materials AG, och en i framtida thyssenkrupp Industrials AG.

thyssenkrupp Industrials kommer att bestÄ av tre enheter; en hissverksamhet, en fordonsleverantörsverksamhet och en verksamhet för kÀrnanlÀggningsbyggande.

thyssenkrupp Materials kommer att bestÄ av enheterna Materials Services, 50 procent av det framtida stÄlföretaget, slÀplager och smideverksamheten samt marinverksamheten.

Baserat pĂ„ de proforma siffrorna för rĂ€kenskapsĂ„ret 2016/17 kommer Industrials AG generera försĂ€ljning om cirka 16 miljarder euro (165 miljarder kronor) med cirka 90’000 anstĂ€llda, och Materials AG kommer ha en försĂ€ljning om cirka 18 miljarder euro (186 miljarder kronor) med knappt 40’000 anstĂ€llda.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1