Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© GapWaves Elektronikproduktion | 04 oktober 2018

Vinnova ger miljoner till forskning om ny fordonsradar

Vinnova har beviljat 18,7 miljoner kronor till ett forskningsprojekt om nÀsta generations fordonsradar med Gapwaves, Venoeer, CEVT och Chalmers.
Projektet som har fÄtt totalt 18,7 miljoner kronor syftar till forskning runt gapvÄgledarteknologin och hur hÄrdvaran, antenner och antennsystem kan anvÀndas i nÀsta generations bilradar.

Bidraget frÄn Vinnova fördelas pÄ de olika projektdeltagarna: Chalmers fÄr 16,7 miljoner kronor, Gapwaves 1,4 och Veoneer 0,6.

Projektet kommer att fokusera pÄ att ta fram mer sofistikerade antenner för ökad upplösning, bredare synfÀlt och bÀttre förmÄga att urskilja olika typer av objekt, med Gapwaves som koordinator i projektet. Den största delen av arbetet kommer att ske pÄ Chalmers och kommer att bedrivas under 4 Är med start 2019.

Teknologin som ligger till grund för forskningen Àr frÀmst baserad pÄ gapvÄgledarteknologin som Àgs av Gapwaves.

– Vi Ă€r mycket glada att Vinnova beviljat ansökan. OmrĂ„det runt millimetervĂ„gsradar Ă€r vĂ€ldigt intressant och en nyckel för utvecklingen inom trafiksĂ€kerhet och automatiserade fordon, sĂ€ger representanter frĂ„n Chalmers, Gapwaves, Veoneer och CEVT i ett gemensamt uttalande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2