Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Ruag Space Elektronikproduktion | 04 oktober 2018

Ruag Space i samarbetsavtal med italienska Sitael

Avtalet innebÀr att Ruag Space ska tillhandahÄlla nyttolastelektronik för testÀndamÄl till ESA och Sitaels projekt Striving.
Striving Àr ett partnerskap mellan European Space Agency (ESA) och Sitael under Pioneerprogrammet, vilket hjÀlper företag att fÄ omlopps-demonstration och validering för tredje parter.

Elektronikprodukterna frÄn Ruag Space pÄ Striving Àr viktiga delar som anvÀnds för satelliter, sÄsom navigationsmottagare och inbyggda datorer. De Àr baserade pÄ COTS-komponenter (Commercial-Off-The-Shelf), och till skillnad frÄn individuella komponenter som Àr skrÀddarsydda för rymden tillÄter COTS högre prestanda, snabbare leverans och större volymer till lÀgre kostnad.

– Som en leverantör ser vi vĂ„r roll som en av de som driver processförĂ€ndringar för att fĂ„ ner kostnaderna för vĂ„ra kunder. Detta har en inverkan pĂ„ hela vĂ€rdekedjan. Flygarvet pĂ„ Striving kommer att bevisa möjligheterna för vĂ„ra nyaste produkter uppe i omloppsbana, vilket för de redo för kommersiella applikationer, sĂ€ger Peter Guggenbach, CEO för Ruag Space, i ett pressmeddelande.

Ruag Spaces anlĂ€ggningar i Sverige, Finland och Österrike kommer att bidra till Sitael-kontraktet.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 09:52 V11.10.13-1