Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo Elektronikproduktion | 04 oktober 2018

Produktion startar för de första prototypbilarna av Polestar 1

Utvecklingstakten för Volvos Polestar 1 har ökat då den första serien av VP-bilar (Verifiering Prototyp) har producerats. Bilarna fungerar som den första testfasen för tillverkning av Polestar 1 kundbilar.
Prototypbilarna tillverkas vid en specialiserad anläggning för prototyptillverkning i Göteborg och tillverkningen sker till största del för hand. VP-bilarna produceras bland annat för krocktester, vädertester och utvärdering i vägtrafik, och utgör den allra första flottan av Polestar 1-bilar på vägarna.

Kundbilarna av Polestar 1 kommer att tillverkas vid Polestars nya Production Centre i Chengdu, Kina.

Polestar 1 har en kaross av kolfiber som krävde utveckling av ny specialiserad produktionsutrustning och byggtekniker som kommer att överföras till fabriken och användas för att bygga de serietillverkade bilarna.

– Monteringen av VP-bilarna innebär att Polestar 1 har tagit nästa steg mot produktion, säger Thomas Ingenlath, Chief Executive Officer på Polestar, i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2