Annons
Annons
© saab Elektronikproduktion | 08 oktober 2018

Saab utser Gripenchef i Schweiz

Saab har utsett Martin P. Büsser till chef för Gripenaktiviteterna i Schweiz, en roll han tillträdde den 1 oktober 2018.
Martin P. Büssers huvuduppgift blir att leda Saabs deltagande i den pågående upphandlingen av nya stridsflygplan till det schweiziska flygvapnet. Han kommer bland annat att stödja det industriella samarbetet med schweizisk industri, partnerföretag och vetenskapliga institutioner, skriver Saab i ett pressmeddelande.

Martin har lång erfarenhet av och ett stort kontaktnät inom det schweiziska näringslivet, särskilt inom försvarsindustrin men även inom politik och myndigheter. I sin tidigare tjänst som chef för försäljning och marknadsföring på Ruag Aviation och ledamot i Ruag Aviations styrelse var han ansvarig för global försäljning, affärsutveckling, marknadsföring och kommunikation samt kommersiella tjänster.

– Martin Büsser har stor erfarenhet av och förståelse för hur man navigerar de unika marknadsförhållandena inom försvarsindustrin. Under Martins ledarskap kommer Saab att vara väl positionerat för ett framgångsrikt deltagande i den schweiziska upphandlingen av nya stridsflygplan, säger Magnus Lewis Olsson, chef för Saabs marknadsområde Europa, i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1