Annons
Annons
© scanrail dreamstime.com Elektronikproduktion | 08 oktober 2018

Alelion får mångmiljonorder från global fordonstillverkare

Ett samarbetsavtal mellan svenska batteritillverkaren Alelion Energy Systems AB och en global fordonstillverkare har resulterat i att en order på högspänningsbatterier av litiumjontyp har landat hos Alelion.
Samarbetet omfattar både utvecklingsarbete och produkter och är i ett första skede under 2018 och 2019 värt 13 miljoner kronor, det framgår av ett pressmeddelande..

– Den här ordern är ännu en viktig bekräftelse på vår position som ledande utvecklare och tillverkare av litiumjonbatterier för olika typer av industrifordon, säger Daniel Troedsson, vd för Alelion Energy Systems.

– Vi har tidigare framför allt jobbat med lågspänningsbatterier men med den här ordern tar vi ett viktigt steg mot att öka vår affär inom tyngre fordon som är ett stort men också delvis nytt segment för oss, fortsätter Daniel Troedsson.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2