Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Yaskawa Elektronikproduktion | 08 oktober 2018

Robotar bakom galler – Hallanstalten blir automatiserad

För att öka intagnas kompetens pÄ arbetsmarknaden har Hallanstalten utanför SödertÀlje tagit in tvÄ robotar till sin tillverkning av plastprodukter.
FÀngelset har flera verksamheter dÀr de intagna fÄr arbeta vid allt frÄn tvÀtterier till snickerier till plasttillverkning. Syftet med verksamheterna Àr ge de intagna sysselsÀttning, utbildning och arbetserfarenhet för att minska Äterfallen i brott.

De tvÄ nyintagna robotarna ska hjÀlpa vid plasttillverkningen.

– Robotarna ska anvĂ€ndas i vĂ„r produktion av plastprodukter. Det handlar bland annat om tallrikar, bestick och andra husgerĂ„d som sedan sĂ€ljs till andra enheter inom KriminalvĂ„rden, men Ă€ven till andra kunder i Sverige och utomlands, sĂ€ger Erik Lambis, kriminalvĂ„rdsinspektör pĂ„ Hall, till Dagens industri.

MĂ„let med de tvĂ„ robotarna, som kostade cirka 300’00 kronor styck, Ă€r att de ska öka de intagnas kompetens för att göra dem attraktiva pĂ„ arbetsmarknaden nĂ€r de kommer ut.

– Robotarna ger de intagna hĂ€r pĂ„ Hall möjligheten att utbildning och erfarenhet av robotteknik. Det Ă€r ju vĂ€ldigt positivt, med tanke pĂ„ att automation och robotisering vĂ€xer sĂ„ snabbt inom industrin, sĂ€ger Erik Lambis till DI.

Robotarna Àr de första i sitt slag inom den svenska kriminalvÄrden.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1