Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo Cars Group Elektronikproduktion | 10 oktober 2018

Volvo Cars utvecklar AI-dator tillsammans med Nvidia

Volvo Cars och AI-företaget Nvidia har fördjupat sitt samarbete och kommer tillsammans att utveckla en avancerad, AI-kapabel kÀrndator för nÀsta generations Volvobilar.
KÀrndatorn Àr baserad pÄ Nvidias Drive AGX Xavier-teknik och gör att Volvo Cars kan implementera en avancerad dataplattform för sina nya bilar pÄ den kommande fordonsplattformen Scalable Product Architecture 2 (SPA 2). Den första bilen med den nya kÀrndatorn kommer att produceras tidigt nÀsta decennium, enligt ett pressmeddelande.

De tvÄ parterna har sedan förra Äret samarbetat med att utveckla avancerade system och programvara för sjÀlvkörande bilar.

Med i samarbetet för datorn Àr Àven Zenuity, som Àr företaget bakom mjukvaran i datorn. Zeus, som datorn kallas, Àr konstruerad för autonom körning pÄ nivÄ 4.

– En framgĂ„ngsrik lansering av autonom körning kommer att krĂ€va en enorm mĂ€ngd datorkraft samt stĂ€ndiga framsteg inom artificiell intelligens. VĂ„r överenskommelse med Nvidia Ă€r en viktig del av det pusslet och hjĂ€lper oss att sĂ€kert introducera helt autonoma Volvobilar till vĂ„ra kunder, sĂ€ger HĂ„kan Samuelsson, vd och koncernchef för Volvo Cars, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-2