Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Data Respons Elektronikproduktion | 11 oktober 2018

Data Respons ASA köper två teknikföretag i Tyskland

Det norska embeddedföretaget Data Respons har ingått avtal om att köpa 100 procent av aktierna i IT Sonix GmbH och Xpure GmbH, två FoU-företag lokaliserade i Leipzig med 125 anställda.
– Med denna transaktion fortsätter vi att stärka vår närvaro i Tyskland, utan tvekan den största industriella marknaden i Europa och en strategiskt viktig marknad för Data Respons. Genom detta förvärv förstärker vi signifikant vår kompetens, branschkunskap och kundstruktur inom en av världens mest dynamiska och R&D-intensiva branscher. De förvärvade företagen är djup involverade i den digitala omvandlingen för flera av Tysklands ledande bilmärken, säger Kenneth Ragnvaldsen, vd för Data Respons, i ett pressmeddelande.

IT Sonix GmbH och Xpure GmbH omsatte under 2017 totalt 13,6 miljoner euro. Betalningen av transaktionen är uppdelad i tre delar, där den först delen är en kontantbetalning om 9,8 miljoner euro (cirka 103 miljoner kronor). Den andra delen är en privat placering av 2,9 miljoner aktier i Data Respons ASA och den tredje delen är en extra utbetalning som betalas utifrån en positiv utveckling i de förvärvade företagens rörelseresultat de närmaste fyra åren.

Företagen kommer att konsolideras i Data Respons koncernredovisning från och med oktober 2018

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2