Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© rawpixelimages dreamstime.com Elektronikproduktion | 15 oktober 2018

SaltX ingår avtal med norskt energibolag och myndighet

Svenska SaltX Technology har tecknat ett samarbetsavtal med det norska energibolaget Östfold Energi AS gĂ€llande vissa rĂ€ttigheter att marknadsföra, sĂ€lja och leverera EnerStore-system.
Det norska bolaget fÄr rÀttigheter till att marknadsföra, sÀlja och leverera EnerStore-system, en energilagringslösning utvecklad av SaltX Technology. Samtidigt har den norska energimyndigheten Enova beviljat ett bidrag om 1,8 miljoner kronor för att genomföra ett pilotprojekt med de tvÄ parterna om energilagringsteknologi.

AnlĂ€ggningen som ska anvĂ€ndas i pilotprojektet kommer att installeras hos en av Östfold Energis kunder under 2019, dĂ€r SaltX ansvarar för att leverera saltmaterial och tillhörande komponenter medan Östfold Energi installerar och driftsĂ€tter pilotanlĂ€ggningen med teknisk ledning och support av SaltX.

– Vi ser en ökande efterfrĂ„gan pĂ„ kylning hos vĂ„ra fjĂ€rrvĂ€rmekunder. SaltX-tekniken Ă€r en intressant möjlighet till en konkurrenskraftig lösning som vi vill testa. Vi tror att marknaden för denna typ av produkt kan vara stor inte bara i Norden utan Ă€ven globalt, sĂ€ger Oddmund Kroken, vd pĂ„ Östfold Energi, i ett pressmeddelande.

Syftet Àr att driftsÀtta pilotanlÀggningen och visa upp den som referens för andra intresserade klienter.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1