Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© BMW Elektronikproduktion | 15 oktober 2018

Northvolt i samarbete med BMW och Umicore för battericeller

Svenska Northvolt och tyskarna BMW Group och Umicore har tillsammans bildat ett teknikkonsortium för att skapa en hÄllbar vÀrdekedja för battericeller till elektrifierade fordon i Europa.
Projektet har för avsikt att arbeta med en fortsatt hÄllbar industrialisering av battericeller i Europa och den kunskap som kommer med den industrialiseringen, frÄn cellkemi och utveckling till produktion och Ätervinning.

Utvecklingsverksamheten vid konsortiet skapar jobb och stödjer övergÄngen till ren mobilitet, enligt ett pressmeddelande frÄn BMW Group.

Huvudsyftet Àr att göra batterikÀllor hÄllbara genom att upprÀtta en sluten livscykel. BMW Group utvecklar en ny battericell som kommer att lanseras under sommaren 2019, och tillsammans med Northvolt som redan Àr inriktade pÄ hÄllbar produktion och Umicore som Àr aktiva inom resursÄtervinning kan de tre parterna sluta cykeln tillsammans.

Samarbetet kommer bland annat att utnyttja funktionerna i Northvolt Labs i VÀsterÄs, en uppskalnings- och forskningsanlÀggning som anvÀnds för att testa och industrialisera battericeller före storskalig produktion, i syfte att utveckla avancerade gröna battericeller.

– BMW och Northvolt har ett gemensamt engagemang för att minska koldioxidutslĂ€ppen frĂ„n transporter. Eftersom batterier blir en viktig strategisk frĂ„ga för biltillverkare, markerar detta partnerskap inte bara en viktig milstolpe för Northvolt utan belyser ocksĂ„ vikten av hĂ„llbara battericeller i den kommande vĂ„gen av elektrifiering, sĂ€ger Peter Carlsson, medgrundare och koncernchef för Northvolt, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1