Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ebm papst Elektronikproduktion | 15 oktober 2018

ebm-papst bygger ny produktionsanläggning i Kina

Med en investering om cirka 300 miljoner kronor bygger ebm-papst en ny 27’000 kvadratmeter stor anlĂ€ggning i XĂŹan i Kina.
AnlÀggningen ska producera flÀktar som marknadsförs pÄ den asiatiska marknaden och planeras stÄ klar till sommaren 2019.

– EfterfrĂ„gan pĂ„ vĂ„ra produkter i Asien ökar konstant och dĂ€rför behöver vi ytterligare produktionskapacitet som komplement till vĂ„r produktionsanlĂ€ggning i Shanghai. Med den nya fabriken tar vi ytterligare ett steg i vĂ„r internationella strategi som gĂ„r under namnet Structure 2020, sĂ€ger Stefan Brandl, styrelseordförande för ebm-papst Group, i ett pressmeddelande.

ebm-papst har varit etablerat pĂ„ den kinesiska marknaden sedan 1996 och har cirka 1’800 anstĂ€llda i landet. Företagets huvudanlĂ€ggning i Kina ligger i frihandelszonen Waigaoqiao, i Shanghai har företaget en produktionsanlĂ€ggning och i Hong Kong och Qingdao har företaget sĂ€ljkontor.

Den nya anlÀggningen placeras i XÏan dÄ staden har mÄnga kvalificerade specialister och en vÀl utbyggd infrastruktur för effektiva transporter.

– Förutom Kina kan vi nu utöka vĂ„ra satsningar pĂ„ andra nĂ€rliggande marknader som ocksĂ„ kommer att fĂ„ leveranser frĂ„n den nya fabriken. NĂ„gra av de mest prioriterade lĂ€nderna Ă€r Indonesien, Filippinerna och Thailand som Ă€r pĂ„ god vĂ€g att ta steget frĂ„n att vara utvecklingslĂ€nder till att bli lĂ€nder med en hög grad av industrialisering, sĂ€ger Thomas NĂŒrnberger, vd för ebm-papst dotterbolag i Kina.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2