Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© kitron Elektronikproduktion | 17 oktober 2018

Kitron och Magseis tecknar tillverkningskontrakt

Kitron och Magseis ASA har ingÄtt avtal om att Kitron ska producera Magseis MASS-noder (Marine Autonomous Seismic System).
Magseis Àr ett norskt geofysikföretag som grundades 2009. Företaget Àr specialiserat pÄ Ocean Bottom Seismic Collection (OBS), en marknad som vÀxer fort enligt företaget.

För att matcha den ökande efterfrÄgan har Magseis tecknat ett avtal med Kitron om att tillverka Magseis egna, autonoma MASS-noder. De Àr utvecklade av Magseis som Àven har utvecklat ett fullt automatiserat hanteringssystem som anvÀnds till att hÀmta högkvalitativ seismisk data.

Kitron tillverka och leverera elektronik, högnivÄmontering och systemtestning av MASS-noderna. Produktionen kommer att ske pÄ Kitrons anlÀggning i Arendal.

– Detta kontrakt ger förnyad tillvĂ€xt i Kitrons Offshore/Maritime-marknadssektor. Det finns flera möjligheter mellan vĂ„ra tvĂ„ företag utanför det avtal som just har signerats, och samarbetet kommer att stĂ€rka Kitrons position som ett av Skandinaviens ledande EMS-företag, sĂ€ger Losada Salvador, vice vd och försĂ€ljningschef pĂ„ Kitron, i ett pressmeddelande.

Kontraktet löper under tre Är med möjlighet till förlÀngning.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1