Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ericsson Elektronikproduktion | 18 oktober 2018

Starkt kvartal för Ericsson

”Vi fortsĂ€tter att genomföra vĂ„r fokuserade affĂ€rsstrategi och ligger vĂ€l i linje med mĂ„len för 2020”, sĂ€ger Ericssons vd och koncernchef Börje Ekholm.
Under det tredje kvartalet 2018 rapporterar Ericsson en ökad försÀljning med 9 procent jÀmfört med samma kvartal föregÄende Är, 53,8 miljarder kronor (49,4).

Kassaflödet frÄn rörelsen uppgick under kvartalet till 2,0 miljarder kronor (0,0) och nettokassan ökade till 32,0 miljarder kronor (24,1).

TelekomjÀtten har under kvartalet fortsatt att investera i sin 5G-klara portfölj och det stora intresset för 5G bland bolagets kunder har lett till gradvis ökade kostnader för fÀlttester. Enligt Börje Ekholm förvÀntas de kostnaderna att vara fortsatt höga under de kommande 12-18 mÄnaderna.

Segmentet Networks visade ökad försÀljning justerad för jÀmförbara enheter och valutaeffekter med 5 procent jÀmfört med samma kvartal föregÄende Är, med stark försÀljningstillvÀxt i Nordamerika, Europa och Latinamerika.

– Vi ökar investeringarna i FoU för att omvandla vĂ„rt erbjudande baserat pĂ„ automatisering och artificiell intelligens. Vi ser ett starkt intresse frĂ„n kunderna för de kommande lösningarna, men försĂ€ljningen Ă€r Ă€nnu begrĂ€nsad eftersom vi Ă€r i de inledande faserna, kommenterar Börje Ekholm i rapporten.

FörbÀttrad effektivitet och kostnadsminskningar Àr nÄgot som Ericsson har fortsatt att arbeta med och förvÀntar sig att det totalt under helÄret kommer kosta 5-7 miljarder kronor i omstruktureringskostnader.

– Det finns starkt momentum pĂ„ den globala 5G-marknaden och ledande marknader rör sig framĂ„t. Den globala marknaden för radionĂ€t hĂ„ller pĂ„ att Ă„terhĂ€mta sig efter flera Ă„rs negativ tillvĂ€xt, och vĂ„ra investeringar inom FoU har positionerat oss vĂ€l för att dra fördel av denna utveckling. Dock Ă„terstĂ„r mer arbete för att nĂ„ tillfredsstĂ€llande resultat inom samtliga delar av verksamheten, sĂ€ger Börje Ekholm.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2