Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 22 oktober 2018

SolTech tillförs 70 miljoner efter obligationserbjudande

I september meddelade Advanced SolTech Sweden AB (ASAB), som Àgs av SolTech Energy Sweden AB och av SolTechs kinesiska partner, Advanced Solar Power Hangzhou Inc, att företaget skulle utge ett obligationserbjudande riktat till allmÀnheten om 150 miljoner kronor över 5 Är. Nu Àr teckningsperioden över.
Totalt tecknades obligationer för drygt 70 miljoner kronor av cirka 1’290 investerare. Utöver det upptas i Kina en kredit om maximalt 100 miljoner kronor.

Teckningsperioden löpte frÄn 24 september till 15 oktober 2018 och obligationserbjudandet tillför ASAB drygt 70 miljoner kronor före emissionskostnader.

– Teckningsutfallet i obligationen var lĂ€gre Ă€n förvĂ€ntat. Under emissionsperioden ökade vĂ„r orderstock med cirka 10 MW i Kina, att lĂ€gga till de 24 MW vi redan hade. För att inte tappa tempo i vĂ„r tillvĂ€xt har vi accepterat ett leasingerbjudande frĂ„n en ledande aktör i Kina om maximalt upp till 100 miljoner kronor. Faciliteten löper med en Ă„rlig rĂ€nta om 8 procent och amorteras över tre Ă„r. KapitalmĂ€ssigt betyder det samma sak som att obligationen hade blivit övertecknad. Vi stĂ„r pĂ„ fast mark med mycket lĂ„ngsiktiga intĂ€kter och förutsĂ€gbara starka kassaflöden, sĂ€ger Stefan Ölander, vd för SolTech Energy, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1