Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Daimler Elektronikproduktion | 24 oktober 2018

Daimler och Geely i joint venture för kinesisk mobilitetstjänst

Den tyska biljätten Daimler och kinesiska Volvoägaren Geely Grooup Company har startat ett joint venture-företag för bildelningstjänster i Kina, enligt ett pressmeddelande.
Det nya samriskföretaget kommer att ha sitt huvudkontor i Hangzhou. Företaget kommer att tillhandahålla bildelningstjänster i flera kinesiska städer och bilflottan kommer inledningsvis att bestå av Mercedes-Benz S-klass, E-klass och V-Klass och Maybach-fordon. Den kan komma att utökad med elektriska premiumfordon från Geely-koncernen.

‚Äď Med Geely Group har vi hittat en utm√§rkt partner f√∂r att ut√∂ka v√•ra mobilitetstj√§nster i Kina. Samriskf√∂retaget kommer att spela en viktig roll allt eftersom vi forts√§tter att f√∂rstora v√•r portf√∂lj och globala n√§rvaro och st√§rka v√•r starka st√§llning p√• mobilitetsmarknaden, s√§ger Klaus Entenmann, CEO f√∂r Daimler Financial Services AG, i ett pressmeddelande.

De två parterna kommer att vara jämnt representerade i styrelsen för den nya bildelningstjänsten och de båda kommer gemensamt att utveckla den programvaruinfrastruktur som behövs för att stödja verksamheten.

Finansiella villkor och investeringsplaner för företaget har inte avslöjats ännu.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1