Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Inission Elektronikproduktion | 24 oktober 2018

Inission Munkfors höjer effektiviteten med investeringar

Under drygt ett Ärs tid har Inission Munkford gjort flera investeringar för att höja effektiviteten och underlÀtta moment i produktionen.
Den första investeringen under de cirka 12 mÄnaderna var tvÄ nya ytmonteringsmaskiner, en MY200DX och en MY200SX.

– De nya ytmonteringsmaskinerna har fungerat över förvĂ€ntan. Tidigare hade vi tvĂ„ maskiner som arbetade ihop, nu har vi tre plus en för prototyper och mindre jobb. Det har gett oss högre kapacitet och möjlighet att ta emot mer jobb, sĂ€ger Jan-Olof HĂ„kansson, produktionstekniker vid Inission Munkfors, i ett pressmeddelande.

Ett nytillskott till produktionshallen Àr ocksÄ den nya röntgen, Dage Quadra 3. Med den nya maskinen kan kameravinkeln justeras mer, vilket leder till lÀttare kontroller.

Som ett komplement till företagets screentryckare har Inission Munkfors Àven köpt in en MY700 jetprinter till produktionen.

– Nu kan vi kombinera det bĂ€sta av tvĂ„ vĂ€rldar eftersom den nya jetprintern kan jobba ihop med screentryckaren. Ibland krĂ€vs nĂ€mligen extra lodpasta pĂ„ till exempel stora komponenter för att sĂ€kerstĂ€lla kvaliteten. Att vi kan göra det i jetprintern innebĂ€r stora tidsbesparingar. Tidigare var vi tvungna att bĂ€ttringslöda för hand, sĂ€ger Jan-Olof HĂ„kansson.

Investeringarna hos företaget har lett till en mer effektiv verksamhet och att det gÄr snabbare och enklare att sÀkerstÀlla önskad kvalitet.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2