Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo Elektronikproduktion | 24 oktober 2018

Volvo Cars Tech Fund investerar i elbilsladdningsföretag

Volvo Cars har förvÀrvat en andel i det San Francisco-baserade elbilsladdningsföretaget FreeWire Technologies via Volvo Cars Tech Fund.
FreeWire Technologies Àr specialiserat pÄ stationÀr och mobil snabbladdningsteknik, vilket gör att laddningsstationer för elbilar kan skapas snabbt och pÄ bred front.

– FreeWires snabbladdningsteknik innehĂ„ller ett fantastiskt löfte om att förenkla för de kunder som har elektrifierade Volvobilar. Med detta steg ser vi till att göra framtiden med hĂ„llbara, elektrifierade bilar mer praktisk och bekvĂ€m, sĂ€ger Atif Rafiq, Chief Digital Officer pĂ„ Volvo Cars, i ett pressmeddelande.

Installation av traditionella fasta snabbladdningsstationer Àr vanligtvis en kostnads- och arbetsintensiv process som krÀver mÄnga elektriska uppgraderingar för att stödja anslutningen mellan laddningsstationer och elnÀtet. FreeWires laddningsstationer tar bort den komplikationen och anvÀnder sig av lÄgspÀnning, vilket gör att operatörerna enkelt kan anvÀnda sig av befintliga eluttag.

– Vi Ă€r mycket glada över att fĂ„ samarbeta med Volvo Cars för att utveckla nya marknader och affĂ€rsmodeller kring vĂ„r teknik för snabb och ultrasnabb laddning av elbilar. Att fĂ„ uppbackning av en tillverkare som Volvo med dess arv och framtidsversion, kommer att ge oss tillgĂ„ng till teknik, testning och nya strategier som verkligen kommer att pĂ„skynda företagets tillvĂ€xt, sĂ€ger Arcady Sosinov, vd för FreeWire Technologies.

Volvo Cars Tech Fund lanserades tidigare i Är och syftar till att investera i nystartade teknikföretag med stor potential vÀrlden över. Tidigare i Är tillkÀnnagav Volvo Cars Tech Fund sin första investering i Luminar Technologies, ett startup-företag som utvecklar avancerad sensorteknik för anvÀndning i sjÀlvkörande fordon.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2