Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Tobii AB Analys | 25 oktober 2018

Investeringar drar ner Tobii

Eyetrackingföretaget Tobii AB redovisade i dag sitt resultat för tredje kvartalet 2018, där nettoomsättningen ökade men resultatet minskade.
Under det tredje kvartalet uppgick Tobiis nettoomsättning till 313 miljoner kronor, en ökning för föregående års tredje kvartal med 25 procent (250). Justerat för valutaeffekter var ökningen 14 procent.

Företagets rörelseresultat uppgick -60 miljoner kronor (-49). Affärsområdet Tobii Dynavox rörelseresultat uppgick till 18 miljoner kronor (9), Tobii Pro uppgick till 4 miljoner kronor (9) och investeringarna i Tobii Tech drog ned resultatet med -82 miljoner kronor (-67).

– En mycket stark försäljningsutveckling för Tobii Dynavox bekräftade den positiva trend vi har sett sedan början av året. Med en valutajusterad organisk tillväxt på 21 procent var det Tobii Dynavox starkaste kvartal någonsin, säger Henrik Eskilsson, vd för Tobii, i en kommentar till rapporten.

Under kvartalet ingick Tobii Dynavox avtal om att förvärva brittiska Smartbox Assistive Technology Ltd, vilket fullbordades genom övertagande den 1 oktober 2018. Tobii ingick även avtal med en tillverkare av VR-headsets för utveckling och leverans av eyetracking-teknologi för ett kommande headset.

– Genom detta strategiskt viktiga förvärv kompletteras vår portfölj med den marknadsledande mjukvaran Grid och vi stärker vår säljnärvaro i viktiga geografiska marknader. Genom förvärvet ökar vi storleken på Tobii Dynavox affär med cirka 15 procent och vi får förutsättningar att utveckla ännu bättre lösningar som hjälper ännu fler personer med funktionsnedsättningar att kommunicera, säger Henrik Eskilsson.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-15 17:25 V11.9.0-1