Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Uniti Elektronikproduktion | 25 oktober 2018

Uniti expanderar i Storbritannien med ny fabrik och kontor

Den svenska elbilstillverkaren meddelade i mitten av oktober i Är att ett FoU-center upprÀttats i brittiska Silverstone. Nu meddelar företaget Àven att en produktionsanlÀggning ska etableras dÀr.
Uniti Sweden ska bygga en pilotproduktionsanlÀggning i Silverstone Park, som Àr hem Ät det brittiska Grand Prix. Fabriken kommer att anvÀndas för att tillverka elbilen Uniti One och företaget spÄr att fabriken kommer vara fullt operationell vid 2020.

– Storbritanniens strategi för bilproduktion, med fokus pĂ„ lĂ€ttvikt och innovation i avancerade material, Ă€r en idealisk modell för elbilsproduktion globalt. Det Ă€r ingen hemlighet att nĂ„gra av vĂ€rldens bĂ€sta fordonsingenjörer finns kring Silverstone. Kopplat med en regering som Ă€r mottaglig för vĂ„r ambition och mĂ„l kunde vi inte hitta ett bĂ€ttre hem för att etablera vĂ„r pilotproduktionsanlĂ€ggning, sĂ€ger Lewis Horne, CEO för Uniti, i ett pressmeddelande.

Initiativet Àr det första av flera för Unitis etablering i Storbritannien, med mÄlet att bli en stor aktör pÄ den brittiska elbilsmarknaden.

Utöver fabriken i Silverstone Àr företaget Àven i gÄng med att inrÀtta ett kontor i London varifrÄn bland annat finansiering ska skötas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1