Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 28 oktober 2002

RPC dubblar kapaciteten

RPC-Teknik i Malmö trotsar mönsterkortskrisen. Det senaste året har man fördubblat tillverkningskapaciteten.
"Vi har i år investerat i en plotter från Schweiziska EIE och två nya borrmaskiner från Pluritec som är utrustade med bland annat 180 speed Westwindspindlar", säger Claes Lindgren, produktionschef hos RPC-Teknik. Under den senaste tiden har man även investerat i en ny pläteringslina och el-lina från tyska REIPRO. Detta har gjort att man nu klarar av att tillverka dubbelt så mycket. "En specialitet är att vi även gör multilayerkort med blinda eller begravda mikroviahål i RCC-material. Vi kan borra hål mekaniskt ner till 0,050mm", säger Claes.

Charles Cutlip, VD för RPC-Teknik säger till evertiq att företaget har klarat sig bra igenom konjunkturnedgången eftersom man inte är särskilt stora leverantörer inom Telekom".

RPC-Teknik är sedan Juni i år ISO14000-ceritfierade. Företaget har 17 anställda och grundades 1977. Sedan 1990 finns man i en industribyggnad som är specialanpassad för mönsterkortsproduktion. Företaget omsätter cirka 25 MSEK och har en kapacitet på cirka 20000 kvadratmeter per år.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2