Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© SaltX Elektronikproduktion | 26 oktober 2018

SaltX genomför garanterad nyemission om 105 miljoner kronor

SaltX Technology kommer att öka sin satsning pÄ verksamhetsvertikalen EnerStore och har dÀrför föreslagit en företrÀdesemission om högst 105,5 miljoner kronor.
SaltX Àr i fÀrd med att anlÀgga en fullskalig EnerStore-anlÀggning vid Vattenfalls vÀrmeverk i Berlin. AnlÀggningen tas i drift senare i Är och kommer att visa hur överskottsel frÄn vindkraft kan lagras i salt för att sedan anvÀndas som fjÀrrvÀrme. Syftet med EnerStore Àr att utjÀmna topparna i nÀtet dÄ uttaget Àr som störst, till exempel under morgon och kvÀll, och att kunna anvÀnda den lagrade energin i saltet istÀllet för att som i dag elda kol, sÄ kallad peak-shifting.

– Marknadsstrategin för EnerStore Ă€r tydlig; SaltX fokuserar pĂ„ energibolag, företag och industrier som storskaligt behöver lagra förnybar energi till peak-shifting. Apple, Google och Volvo gör lĂ„ngsiktiga Ă„taganden för att gĂ„ över till helt koldioxidneutrala verksamheter i sĂ„ kallade micro-grids. För att lagra energimĂ€ngder i sĂ„ stor skala, bedömer jag SaltX som det mest konkurrenskraftiga alternativet, sĂ€ger Karl Bohman, vd för SaltX Technology, i ett pressmeddelande.

För att accelerera satsningen behövs kapital och dÀrför har styrelsen i företaget föreslagit en företrÀdesemission som Àr fullt garanterad genom teckningsförbindelser frÄn huvudÀgare. Totalt uppgÄr emissionen till högst 105,5 miljoner kronor före emissionskostnader.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1