Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Kitron Elektronikproduktion | 29 oktober 2018

Kitron i långsiktigt avtal med Kongsberg för 330 miljoner

Kitron har valts som huvudleverantör av elektronik till CROWS, ett program som Kongsberg har i avtal med den amerikanska armén.
Kitron har tecknat ett långsiktigt tillverkningsavtal med Kongsberg Defence & Aerospace AS som förväntas generera intäkter på 300 miljoner norska kronor (cirka 330 miljoner svenska kronor). Avtalet gäller elektroniska moduler som ingår i Kongsbergs vapenkontrollsystem, Remote Weapon Station (RWS).

– Det här är ett mycket viktigt avtal med stor potential för Kitron, säger Peter Nilsson, vd för Kitron, i ett pressmeddelande.

I mitten av september meddelade Kitron att de tecknat ett nytt ramavtal med den amerikanska armén för sin version av RWS M153 CROWS (Common Remotely Operated Weapon Stations).

För Kitrons fabriker i USA och Norge förväntas CROWS-programmet generera årliga intäkter på 60 miljoner norska kronor (66 miljoner svenska kronor) under de närmaste fem åren. Volymen beror på efterfrågan och det årliga budgetförfarandet i USA och kan därför bli både högre eller lägre.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2