Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Sensys gatso Elektronikproduktion | 30 oktober 2018

Sensys Gatso aktiverar övervakningsprogram i USA

TrafiksÀkerhetsbolaget har via sitt amerikanska dotterbolag fÄtt grönt ljus för att aktivera sitt övervakningsprogram mot oförsÀkrade fordon i Oklahoma.
Sensys Gatso USA och staten Oklahoma skrev ett kontrakt i slutet av 2017 gÀllande ett övervakningsprogram mot oförsÀkrade fordon. Sedan dess har Oklahoma genomgÄtt en omfattande omstrukturering av deras databas för fordonsförsÀkringar som har hindrat att programmet tas i bruk. NÀr nu struktureringen av databasen Àr klar sÄ har staten Oklahoma informerat Sensys Gatso om att programmet kan aktiveras för övervakning, med start i början av november.

Kontraktet Àr ett för ett Är, med option pÄ ettÄrsförlÀngningar i upp till fem Är, och vÀrdet uppskattas till 2 miljoner dollar (cirka 17 miljoner kronor).

Sensys Gatsos program UVED (Uninsured Vehicle Enforcement Diversion Program) kommer att anvÀnda automatisk nummerplÄtslÀsning ALPR (Automatic License Plate Readers) som gör det möjligt för Oklahoma att fÄnga och identifiera registreringsskyltar av oförsÀkrade fordon.

Programmet kommer att anvĂ€nda fasta och mobila kameror som skannar registreringsskyltar. NĂ€r en kamera upptĂ€cker ett fordon utan försĂ€kring kommer Ă€garen att fĂ„ en ”Uppmaning om att svara” med en avgift pĂ„ 174 dollar (1’590 kronor).
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1