Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Powercell Analys | 01 november 2018

Omogen marknad speglar PowerCells ljumma ökning

NettoomsÀttningen för det tredje kvartalet 2018 ökade för PowerCell, jÀmfört med samma kvartal 2017. Men ökningen var inte kraftig och vd Per Wassén attribuerar det till den omogna marknad som företaget Àr verksam pÄ.
Mellan juli och september 2018, det tredje kvartalet, uppgick brÀnslecellsföretagets nettoomsÀttning till 11,1 miljoner kronor. En ökning frÄn 10,9 miljoner kronor under det tredje kvartalet 2017.

Rörelseresultatet uppgick -10,7 miljoner kronor (-12,7), resultatet efter skatt uppgick till -10,8 miljoner kronor (-12,7) och rörelsens kassaflöde uppgick till -35,1 miljoner kronor (-25,1).

Under kvartalet fick PowerCell ytterligare order pÄ brÀnslecellsstackar frÄn en underleverantör till fordonsbranschen. Företaget inledde Àven ett samarbete med Siemens kring brÀnslecellsbaserade drivsystem för fartyg, samt genomförde förÀndringar av ledningsgruppen och fick en order pÄ utvecklingsarbete frÄn en europeisk fordonstillverkare.

– Det tredje kvartalet innebar ett fortsatt ökat intresse för PowerCells teknologi och produkter och med fler offertförfrĂ„gningar. FörsĂ€ljningen under det tredje kvartalet innebar en blygsam förbĂ€ttring jĂ€mfört med motsvarande kvartal föregĂ„ende Ă„r, men detta speglar mer de svĂ€ngningar mellan kvartalen som hör till en omogen marknad Ă€n den övergripande marknadsutvecklingen, kommenterar vd Per WassĂ©n.

– Den ökande oron för klimatutvecklingen för med sig att allt fler sektorer nu ser och nĂ€rmare undersöker möjligheterna att minska koldioxidutslĂ€ppen med hjĂ€lp av brĂ€nsleceller och vĂ€tgas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2