Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Inission Elektronikproduktion | 01 november 2018

Inission köper Simpro Holding

Inission etablerar sig pÄ den norska marknaden genom att förvÀrva Simpro Holding AS, Norges femte största kontraktstillverkare inom elektronik.
Simpro Holding AS bestÄr av Simpro AS i Lökken och Noca AS i Trondheim. 2017 omsatte Noca och Simpro tillsammans 184 miljoner norska kronor med ett resultat efter finansnetto om 6,6 miljoner norska kronor. Simpros Àr kontraktstillverkare inom avancerad elektronik och bolaget har referenskunder i offshore, försvar, medtech och industri.

– Det hĂ€r Ă€r en viktig milstolpe i Inissions utveckling och det kĂ€nns inspirerande att ta steget in pĂ„ den norska marknaden genom ett sĂ„ bra förvĂ€rv. Simpro Ă€r ett vĂ€lskött företag och vi har haft ett utmĂ€rkt samarbete med bolaget inför förvĂ€rvet. Jag Ă€r dĂ€rför övertygad om att det hĂ€r kommer att leda till stora möjligheter till utveckling för alla involverade, sĂ€ger Fredrik Berghel, Inissions koncernchef, i ett pressmeddelande.

Köpeskillingen för förvĂ€rvet av Simpro uppgĂ„r till 40’914’992 norska kronor med en goodwill om cirka 6,8 miljoner. Köpeskillingen finansieras delvis genom en förvĂ€rvskredit hos bank, lĂ„n frĂ„n huvudĂ€garna samt delvis med egna medel.

Inissions strategi Àr att vÀxa genom förvÀrv för att pÄ det sÀttet bli en av de tongivande kontraktstillverkarna inom elektronik i norden, och har under de senaste sex Ären införlivat sju bolag i verksamheten.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1